Konyha felújítás praktikus és minden igényét kielégíthető módon!

konyha felújítás, konyha, felújításKonyha felújítás Különösen a konyhában tartózkodik sokat. Ott főz, reggelente pedig ott szürcsöli a reggeli kávéját. A konyha (főleg, ha az étkezővel van egybe kötve) egy családi fontos élettérként is felfogható. Nem is csoda tehát, ha a konyha funkcionalitása, annak összhatása 100%-ban illik a saját igényeinkhez.

Fontosak a polcok, a szekrények, hogy azokban könnyen tudjon pakolni, könnyen el tudja érni az éppen szükséges élelmiszereket, edényeket és tányérokat. Fontosak a színek, hogy azok mindig felmelegítsenek bennünket, vagy éppen lenyugtassanak, ha éppen olyan hangulatba kerülünk. Ahhoz azonban, hogy minden a helyére kerüljön a konyhánkban elengedhetetlenül fontos a felújítása.

Ennek keretén belül ugyanis meghatározhatjuk a munkalap alap anyagát, az ajtófrontok küllemét meghatározó kiegészítőket, a színeket, a csempét, a járólapot. Természetesen a lakásfelújítás munkálatoknak fontos munkafázisa a tervezés, tehát magának a látványnak az elkészítése, hiszen terv nélkül nem tudunk elindulni a megvalósítás felé vezető úton.

A tervezés után pedig jöhet a valódi kivitelezés. Ugye már Ön is várja? Mi már egészen biztosan várjuk Önnel együtt!

 

A konyha felújítása  

konyha felújítása, konyha átépítéseAmikor lakásfelújításra vagy átalakításra kerül sor, az egyik legnagyobb fejtörést a konyha felújítása jelenti. Egy átlagos alapterületű háznál ez az a helyiség, ahova minél több funkciót szeretnék bezsúfolni.

Nélkülözhetetlenek a főzéshez használt eszközök, kamra híján itt kell, hogy helyet kapjon még számos egyéb kellék és ha étkező sem fér el a lakásunkban, még egy nagyobb asztalt és hozzá elég széket is el kell helyeznünk.

Mindezt úgy, hogy a mindennapos használati igényeknek a konyha maximálisan eleget tegyen. A tűzhely közelében legyen a munkapult, lehetőleg amellett kapjon helyet a hűtő és azok a tároló rendszerek, szekrények vagy polcok, ahol a főzéshez szükséges edényeket, gyakran használt fűszereket tartjuk.

Ha egyébként a konyhába csak kevés természetes fény jut be, a megvilágítással segíthetünk azon, hogy a helyiség ne egy komor kis barlanghoz hasonlítson, hanem méretei ellenére is barátságos, meleg hangulatot árasszon. A praktikai szempontok közül a víz- és hőállóságot sem szabad kifelejteni. A tűzhely és a mosogató környékén olyan felületeket építsünk be, olyan burkolatokat használjunk, melyek rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. 

 

Felújítás a konyhába  

felújítás a konyhába, konyha felújításaA konyha felújításának egyik döntő része, hogy le kívánjuk e cserélni a komplett konyhabútort, illetve a készülékeket. Ha ezeket mind cserélni szeretnénk, akkor a bekerülési költségek jóval magasabbra fognak rúgni, mintha ettől eltekintenénk.

Az biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha minden konyhai berendezést és bútorelemet leszerelünk és kiviszünk a helyiségből. Így máris neki lehet látni a régi burkolat eltávolításának. Amint ez megvan, akkor a falakat és a padlózatot olyan szinten helyre kell hozni, hogy a visszakerülő új burkolat megfelelően feltehető lehessen.

Elsőnek itt is a burkolással kezdjük, majd ha az megvan, akkor jöhet a festés. Sokszor halljuk azt, hogy lehet előbb festeni és utána burkolni, de sokkal jobb, ha nem cseréljük fel a technológiai sorrendet. Ezt betartva érhető el a legjobb eredmény. Ha úgy döntöttünk, hogy új berendezés kerül a konyhába, akkor nincs más hátra, minthogy a szakember megfelelően beszerelje azokat.

A konyha felújítás után pár apróbb de szaktudást igénylő feladat következik, mint például bekötni a villamos berendezéseket, vagy a gázüzemű készülékeket. Ha minden a helyén van, akkor nem marad más hátra, mint birtokba venni az új konyhát.  

 

Konyha felújítás előtt

konyha felújítása, konyha felújításA konyha felújításának egyik legfontosabb része a világítás megtervezése. A fő fényforrás mellett célszerű önálló világítást kialakítani a munkapulthoz, amit külön is tudunk működtetni.

A ledes rejtett vagy falba építhető világítás egyfajta látványelem, ami a konyhabútor egyes részeit emeli ki. Itt a hangsúly nem a fény erősségén, hanem az összhatáson van. A konyha felújítása összetett feladat, melyben sok szakember érintett.

A kőműves, a vízszerelő, a burkoló mind készenlétben kell, hogy álljon, ha nagyobb átalakítást tervezünk. Mivel az ő munkájuk szorosan egymásra épül, tulajdonosként a legrosszabb, amit tehetünk, hogy előzetesen egyeztetett terveinket drasztikusan megváltoztatjuk a felújítás közben.

A konyhai gépek, berendezések kiválasztásakor az esztétikumot, a praktikumot és az energiatakarékosságot egyszerre kell figyelembe venni. Ha elektromos főzőlap beépítése mellett döntünk, válasszuk a legnagyobb hatékonysággal működő indukciós főzőlapot, ami biztonságosabban használható, mint a hagyományos változatok és energiafelhasználása is kisebb.

Konyha felújítás
Cimke: