Felújítás átgondoltan

Lakásfelújítás nem  stresszel teli, gondterhes időszak, hanem élménygazdag feladat lehet, ha átgondoltan fogunk hozzá az egyes  munkafázisokhoz.

Felújítás esetén már megvan a kiindulási alap.  A falak átépítése, a helyiségek egybenyitása vagy éppen leválasztása milyen módon és milyen mértékben lehetséges, ennek megállapításához mindenképpen kérjük szakember segítségét.

Lakásfelújítás mellett a villany- és vízvezetékek kialakításáról is döntenünk kell. Mivel itt a praktikus szempontok mellett a biztonság játssza a legfontosabb szerepet, kizárólag a megbízható mesteremberek véleményére alapozva fogjunk neki a tervezéshez.

Ha időben kezdünk neki a tervezésnek, anyagi lehetőségeinket és elképzeléseinket szépen összhangba hozhatjuk. 

Hívjon még ma! 06 30 352 5742

Ha nemcsak belső, hanem külső felújítást is végzünk, célszerű először a külső falakat kijavítani és csak utána áttérni a belső terek rendbe hozására.

Meguntad már azt, hogy a fal omladozik és a csapok csepegnek? Eleged van azokból a körülményekből, amelyek munkából hazatérve téged várnak? Akkor változtass ezen! Egy  lakásfelújítás teljesen új színt tud majd adni annak a lakásnak, amelyben eddig nem érezted jól magad. Gyere és keress fel minket, együtt meg fogjuk találni a problémádra a megoldást!

Lakásfelújítás előtt állóknak fontos tényezők

Egyre nő a kereslet a természetes szigetelőanyagok iránt. Közülük a cellulóz, a farost és a parafa alacsony áraik és megbízható minőségük miatt a legelterjedtebbek, de léteznek kevésbé ismert, ám annál hatékonyabb anyagok is a házak, lakások szigeteléséhez. Ilyen a len, a kender és a birkagyapjú, melyek jól szabályozzák a helyiség nedvességtartalmát is. A vakolásnál sokan hagyják figyelmen kívül az időjárást és a hőmérsékletet. A legtöbb anyag kizárólag 5 foknál nem hidegebb felületen alkalmazható, tehát éjszaka sem mehet ennél lejjebb a hőmérséklete. A falak teljes száradási idejére, 2-3 napra vonatkozik ez a kritérium, ezért télen nem célszerű belekezdeni a vakolásba, mert nem lesz tartós az eredmény.

A fából készült padlóburkolatok, ha szakszerűen fektetik le és szigetelik őket, évtizedeken át díszei lesznek a lakásnak. Időnként azonban szükség van a felújításukra. A felületi szennyeződések, kopások eltüntetését bízzuk szakemberre, aki speciális csiszoló technikát alkalmaz és a lakkozást is elvégzi. A parketták közti réseket átrakással szüntethetjük meg.

A padlófűtés a fürdőszobában nagyon kellemes környezetet biztosít.  Ám ez a fűtési megoldás mégsem a legjobb választás a vizes helyiségekbe. Mivel megnöveli a padló hőmérsékletét, átmelegíti az alatta futó szennyvízcsöveket és a lefolyót is. Ennek következtében hozzájárul a baktériumok elszaporodásához, a kellemetlen csatornaszag kialakulásához.

 

Betonfelületek javítása

Lakásfelújítás, szolgálati járda készítéseLakásfelújítás előtt ellenőrizzük az épület betonfelületeinek állapotát, mert bár a beton egy rendkívül stabil anyag, a nedvességnek ez sem képes ellenállni.

Egy idő után a beszivárgó víztől megreped és mállani kezd. Ugyanakkor a kiszáradás hatására is romlik az állapota, ebben az esetben csak vízhígítású festéket alkalmazzunk rá. Ha a betonfelületről szeretnénk eltávolítani a szennyeződéseket, a legjobb, ha vízzel átdörzsöljük.

Az olajtól és a zsírtól erre a célra készült speciális szerekkel és egy drótkefe segítségével tudjuk megtisztítani.

A friss foltok azonnali felitatásához homokot használjunk. A repedések eltüntetéséhez kaparjuk ki a lyuk belsejét, majd hidegvágóval tágítsuk ki és töltsük ki a megfelelő anyaggal. Ez cement és homok keveréke, de ajánlott ehhez még kevés kavicsot is hozzákeverni. A fagy szintén veszélyforrást jelent a betonfelületekre nézve.

Hatására lepattogzik és előbukkan a betonvas, amin megindulhat a rozsdásodás is. Ilyenkor elsőként a rozsdát kezeljük, majd utána töltsük ki a rést. A betonfalat a felszínére felhordott színtelen tömítővel – ami lehet alkoholos, alumíniumos bázisú is – óvhatjuk a nedvességtől

 

Fafelületek kezelése 

lakásfelújítás, fabútorok ápolásaA fából készült bútorokat és berendezéseket a lakásfelújítás során megfelelő kezeléssel megóvhatjuk és dekoratívabbá is tehetjük.

A kezeléshez alkalmazott szereket egyrészt a fa típusa, másrészt a betöltött funkciója alapján válasszuk ki, hiszen nem mindegy, hogy várhatóan milyen mértékű koptatásnak lesz kitéve. Talán a legtartósabbak az oldószer bázisú festékek, melyek léteznek selyemfényű vagy magas fényű glazúr változatokban is.

Ha kültéren használjuk, 4-5 évente érdemes újra átkenni a fát, de a lakás belsejében ennél jóval tovább is kitart a festés. Az akrilfestékek vízbázisúak, teljesen szagtalanok és nagyon gyorsan száradnak. Emiatt a munkát viszonylag gyorsan kell elvégeznünk, máskülönben csúnya ecsetnyomokat hagyunk. Az egészséges fafelületen rugalmas és repedésmentes fedést biztosítanak.

A fapácok és a festékek közötti különbség, hogy míg a festék a felszín fedésére szolgál, addig a pác behatol a fa belsejébe. Megerősíti és egyenletesebbé teszi a természetes színt. A lakkokkal áttetsző réteget kapunk, a legkorszerűbbek már védenek a hő, a karcolások és a nedvesség ellen is. A viaszpolitúrok kiváló tartósítók, de csak beltérre ajánlottak.