Panelfelújítás, Felújítás panellakásban

panelfelújítás, panelfelújítás elérhető áronA panellakások ma már kétségtelen, hogy elérhető áron megvásárolhatóak. Tény azonban, hogy legtöbbjük akár jelentős felújításra is szorul, hiszen az idő nyomot hagy mind a falakon, mind a nyílászárókon. Ha panelfelújítás előtt áll, érdemes elgondolkodnia azon, hogy olyan csapatra bízza a munkát, amelynek szakemberei kézben tartják a munkálatokat, és komplex szolgáltatást nyújtanak.

 

Egyedi megoldások panelben

egyedi megoldások panelben, panelfelújításSokak számára okoz gondot a panellakások nyújtotta kis alapterület. Panelfelújítás alkalmával a lehetőségek némileg korlátozottak a körülbelül 55 négyzetméternyi területen, ám nem lehetetlen, hogy egyéni igényeinek megfelelő belső tereket kapjon.

A gipszkartonozás, valamint a burkolás számos lehetőséget rejt magában. Bízza a feladatot szakemberekre, és otthona megújulhat még a tavasszal!

 

Tolóajtót a lakásba!

panelfelújítás, panelfelújítás tippekKülföldön a tolóajtók jóval elterjedtebbek, mint hazánkban. Sokakat a beépítés bonyolultsága riaszt el, mások a hasznos helyeket féltik a kárba veszéstől. Erkélyeknél, de akár szobáknál is használhatók a tolóajtók, léteznek olyan trükkök, melyekkel egyszerűen és helytakarékosan építhetők be. Ha a tolóajtó a fal előtt fut, nincs szükség bontásra, mindössze kellő nagyságú szabad falfelületre, amit az ajtó nyitott állapotában gond nélkül takarhat. Akár a szekrények mögé is be tud csúszni az ajtó lapja, ehhez legalább 8 cm-es távolságra van szükség.

A helyiség arculata szempontjából a  tolóajtók nagyon hatásosak, kifejezetten egyedivé teszik a szobát, sőt akár térelválasztók is lehetnek.

A falba sikló tolóajtók beépítése összetettebb feladat. Ilyenkor az ajtó lapjai a falban kialakított üregbe siklanak és nyitott állapotban teljesen láthatatlanok. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy a falfelületet szabadon hagyja, tehát nem vesz el hasznos teret a helyiségből.

Tolóajtót téglafalba is be lehet építeni, de jóval praktikusabb, ha az eredeti falat elbontják és a tok fölötti részt gipszkartonnal burkolják. Panellakásoknál a tolóajtó rendkívül helytakarékos megoldás.

 

Szigeteljen a panelben!

panelfelújítás, szigetelés, panellakásPanellakás tulajdonosok számára gyakran felmerülő probléma a nyílászárók állapota. A kérdés mellett már csak azért sem lehet elmenni, mert az ablakon keresztül beáramló hideg miatt a fűtésszámla akár a normálisnál harminc százalékkal is több lehet.

Előzze meg a csillagászati összegű fizetnivalókat, és panelfelújítás során szánjon pénzt a javításra, vagy az esetleges cserére!

 

Felejtse el a beépített szekrényeket!

Kifejezetten panellakásokban jelent problémát a számos beépített szekrény, melyeket nem csak hogy nehéz kihasználni, de külsőre sem a legszebbek, és ezzel egyidejűleg a helyet is foglalják.

Panelfelújítás során gondoljon arra a lehetőségre, hogy ezeket eltávolítsa, s helyüket praktikusabban, és főként ízlésesebben használja ki! Meglepően nagy tereket nyerhet így otthonában!

Beépített erkély

A panellakásoknál gyakran látni beépített erkélyeket, amik a lakás alapterületét növelik és az erkélyt egész évben kihasználhatóvá teszik. Ez az átépítés időnként engedélyköteles, de minden esetben kötelező bejelenteni.

A beépítésnek több módja is van, mindegyiknél célszerű erős, a szélnek ellenálló vázszerkezetet használni és szakemberre bízni a munkát.

 

Panelfelújítás
Cimke: