Lakásfelújítás ötletek a lakás nedvességének megszüntetésére

Mennyezeti dísz kialakítása, gipszkartonozás lakásfelújítás ötletekLakásfelújítás ötletek A nedves falak nemcsak bosszúságot okoznak, de az épület állapotára, sőt egészségünkre is veszélyt jelenthetnek. A túlzott páralecsapódás, az ablakok, ajtók szigetelésének romlása mind előidézhetik a falak nedvességét.

A lakásfelújítást érdemes ezekre a szempontokra is kiterjeszteni, hiszen a befektetés megtérül. Néhány lakásfelújítás ötletek, az ablakok szigetelését alaposan vizsgáljuk át és ahol hézagokat látunk, a tömítőanyag berepedését, megkeményedését vagy elporladását tapasztaljuk, cseréljük ki.

Az ablakszigetelést kívül is érdemes ellenőrizni, ha a keret körül a malter minősége már nem megfelelő, távolítsuk el és újítsuk meg a szigetelést. A külső vízelvezető lécek alkalmazásával megakadályozhatjuk, hogy az ablakpárkányról a víz a falakon keresztül szívódjon be.

A málló vakolat, a sérült festés szintén elősegítik a víz bejutását a lakásba. Ilyen esetekben verjük le a vakolatot azon a területen, ahol nyomát látjuk a nedvességnek és vigyünk fel vízzáró vakolatot.

Ha a falak és a mennyezet nincsenek leszigetelve, megjelenik a penész, amitől nem könnyű megszabadulni. Ezeken a felületeken a szigetelő burkolat mellett pára elleni festéket is használhatunk.


Tapéta – dekoráció és burkolat

tapétázás, lakásfelújítás ötletekMíg korábban a tapéta általánosan elterjedt volt, az utóbbi néhány évtizedben a festékek váltották fel. Napjainkban azonban újra divatba jött és a hagyományos fűrészporos tapéták mellett már sokkal szélesebb a kínálat.

  A lakásfelújítás egyik legidőigényesebb része a falak rendbehozása. Akár a festés, akár a tapétázás mellett döntünk, mindenképp szükséges a régi fedés eltávolítása, a hibák kijavítása, az egyenletes és nem utolsósorban tiszta falfelület biztosítása.

Ha a falak vagy a mennyezet nedvesednek, penészesek, első lépésként ezt szüntessük meg, csak utána lássunk hozzá a tapétázáshoz. Használhatunk gombaölő ragasztót, ami meggátolja a penész újbóli megjelenését. Ha a felületen olyan sérülések vannak, amiket csiszolással nem lehet eltüntetni, alkalmazhatunk polisztirolhabot, ami jól fed, megakadályozza a párásodást és könnyedén felvihetjük rá a tapétát.

A közönséges nyomtatott tapéták a legnagyobb szín- és mintaválasztékban kaphatók, de mivel ezek felülete teljesen sima, csak a tökéletesen egyenletes felszínre ajánlottak. A dombornyomott változatok ezzel szemben alkalmasak arra, hogy optikailag elfedjék a hibákat. 


A konyha átépítése 

lakásfelújítás ötletek, konyha kialakítása, felújításaAlkalmazzuk a lakásfelújítás ötleteket, hogy minél nagyobb ismerettel rendelkezzünk amikor otthonunk felújításába kezdünk.

A lakásátalakításra általában akkor szánjuk rá magunkat, ha az épület jelenlegi adottságai, állapota vagy a terek elrendezése már nem megfelelő számunkra. A konyha átépítése során nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk, hiszen a lakásnak ez az egyik leggyakrabban használt helyisége, ahol ráadásul nem a pihenőidőnket töltjük, hanem aktívan használjuk.

Ennek megfelelően praktikus elrendezésre van szükség, ugyanakkor a kellemes hangulat és a sok fény biztosítása is fontos, főleg, ha az étkező a konyhával egy térben van. Bármilyen méretű és stílusú konyhában gondolkodunk, a helyiség funkciója alapján kezdjük a tervezést.

Munkánkat megkönnyíthetjük, ha az eszközöket eleve csoportosítva rendezzük el. A tárolás átgondolása a konyha tekintetében különösen fontos, hiszen a kellékek nagyon különböző méretűek és formájúak lehetnek. A hatékonyság és a biztonságos elhelyezés egyaránt lényegesek.

Célszerű úgy megoldani, hogy a munkapult közelében legyenek az élelmiszerek, a tűzhely körül pedig mindenképp hőálló környezetet alakítsunk ki. A vizesblokkok, mint a mosogató, mosogatógép, szárító szintén egymás közelében legyenek csoportosítva.

 


Kád kiválasztása kis fürdőszobákba

ötletek lakásfelújítás, kád kiválasztása kis fürdőszobábaA panellakások fürdőszobájába a legtöbben zuhanyzót választanak a helyszűke miatt. Lakásfelújítás ötleteket használva lehet ezen változtatni.

Először is érdemes végignézi a gyártók kínálatát, hiszen egészen apró fürdőkbe is ideális sarokkádakra bukkanhatunk, melyek nem foglalnak el nagyobb helyet, mint a hagyományos kádak. Elegáns arculatot kölcsönöznek a helyiségnek és maximális komfortérzetet biztosítanak.