Lakásfelújítás tippek, Felújítás térnyeréssel

Lakásfelújítás tippek Kis alapterületű lakással rendelkezik, és szeretne Lakásfelújítás  során tenni a még jobb helykihasználás érdekében?

A falak lebontásával, vagy egyedi megoldásokkal egészen különleges hatást érhet el, de dönthet úgy is, hogy a meglévő beépített szekrényektől szabadul meg.

Bízza a munkát szakemberekre, hisz könnyen lehet, új tippeket adnak a felújítás alkalmával!

Lakásfelújítás Budapest

 

 

Konyhafelújítás okosan

Lakásfelújítás tippek, Konyha átépítése okosan, Budapesten

A konyha a lakás egyik legfrekventáltabb helye, ahol nemcsak sok időt töltünk, de rendszeresen használjuk is.

Ha jól végezzük a lakásfelújítást, a befektetés megtérül és egy sokkal komfortosabb, hangulatosabb helyiséget kapunk. Lakásfelújítás tippek nélkül nem megy!

Próbáljuk kerülni a konyha bővítését, mivel ez a lakás átépítésével jár, ami egyszerre költséges és bonyolult folyamat. A négyzetméterek helyett a tárolók számát növeljük! Nagyon szép megjelenést kölcsönöznek a fa padlók, de a konyhába inkább csempét válasszunk.

Ezt a legkönnyebb tisztán tartani és tartósság szempontjából sincs párja. Ha új konyhai berendezéseket vásárolunk, ne dőljünk be a high-tech kínálatnak.

Egy hét nyelven beszélő tűzhely szinte biztos, hogy nem hatékonyabb a mindennapos feladatok elvégzésében, mint az átlagos készülékek.

Bármit vásárolunk – csaptelep, hűtőszekrény, konyhabútor -, hasonlítsuk össze több üzlet árait is, hiszen a lakásfelújításnál a takarékosság az egyik legfontosabb kérdés.

Ugyanakkor ne spóroljunk mindenben, legyen Lakásfelújítás tippek, bánjunk óvatosan a “csináld magad” módszerekkel. A festést magunkra vállalhatjuk, de a víz-, gáz- és villanyszerelés szakembert igénylő munkálatok. 

 

5 hiba, amit elkövethetünk a konyha felújításakor

Konyha felújítás tippek, Budapest

1.Egyedül vágunk neki

Lehet, hogy otthon vagyunk a barkácsolásban, de a konyha felújítása az egyik legnagyobb projekt, ami egy lakásban történhet. Ne kockáztassunk, megéri vállalkozót fogadni!

2.Rosszul választunk kivitelezőt

A legjobb, ha ismerősöktől gyűjtünk információkat, de hirdetések alapján is keresgélhetünk, ez esetben legalább három vállalkozótól kérjünk árajánlatot.

3.Nem kalkulálunk

Előzetes számítások nélkül nem szabad belevágni semmilyen lakásfelújításba. Készítsünk pontos tervet, hogy milyen padlót, bútort, munkalapot szeretnénk és több helyről gyűjtsünk be árajánlatokat.

4.Módosítgatunk

Minél jobban beleássuk magunkat a katalógusokba és az üzletek kínálatába, annál nagyobb csábításnak leszünk kitéve. Ha tartjuk magunkat eredeti elképzeléseinkhez, nemcsak a vállalkozók dolgát könnyítjük meg és ezzel időt spórolunk, de takarékoskodhatunk is. Lakásfelújítás tippek legyenek, kidolgozva!

5.Csak a látszatra adunk

Mindenki gyönyörű konyháról álmodozik, de ez nem merül ki a bútorok csillogó felületében. Fordítsunk figyelmet a részletekre legyenek ötleteink  is, hogy a konyhánk ne csak szép legyen, de évtizedeken át ki is szolgáljon minket.

 

Így újítsuk fel a gyerekszobát

Gyerekszoba, Lakásfelújítás tippek, Budapest

A lakásnak ez a helyisége akkor tölti be valódi funkcióját, ha sikerül egy meghitt kis kuckót teremteni, ahol a gyerekek nagyokat tudnak játszani, ugyanakkor a pihenéshez is ideális.

A legjobb, ha a gyerekszobát a lakás egyik tágas helyiségében alakítjuk ki. Így jut elég hely a játékhoz és a holmik tárolásához is.

Mivel a gyerekek az első éveikben itt töltik a legtöbb időt, fontos az inger gazdag környezet kialakítása, ahol impulzusok érik a kicsit, amik elősegítik a fejlődését is. Az élénk színekkel és a mintákkal azonban nem árt vigyázni, hiszen az éjszakai alvást ezeknek a hatásoknak nem szabad megzavarniuk.

A gipszkarton használata a gyerekszobákban is ajánlott, segítségével a szabályos alakú szobát megoszthatjuk és tárolásra alkalmas, a térbe belesimuló helyeket alakíthatunk ki. Burkolatnak sötét szőnyeget, padlószőnyeget válasszunk, ezen kevésbé látszódnak a foltok.

Fontos, hogy a szőnyeg ne legyen túl puha és hosszú szálú, különben nem lesz alkalmas a játékhoz. Mivel a padlófűtés nagyjából fél méteres magasságban lebegteti a port, gyerekszobába nem ideális. Lakásfelújítás tippek

A bútorok kiválasztásánál vegyük figyelembe a biztonságot is, a világítás kialakításánál érdemes két körös világítást kiépíteni és fényerőszabályzós kapcsolót felszerelni valamint éjszakai fényről is gondoskodjunk. Ebben a helyiségben minden lámpa kettős szigetelésű legyen.

 

A nyílászárók karbantartása 

nyílászárók karbantartása, Lakásfelújítás tippek

Alapvetően az átlagember számára az ajtók és ablakok karbantartása a tisztítást jelenti. Lakásfelújítás tippekkel és kellő odafigyeléssel, törődéssel hosszú évekre megőrizhetjük eredeti állagát és szigetelő képességét.

Különösen a fából készült részekre érdemes több figyelmet fordítani. Műanyagok esetében is beszélhetünk állagmegóvásról, de tény, hogy kevésbé érzékenyek a nedvességre, fényre, deformálódásra, mint a fából készült társaik.

A tisztítás során  a fém részek mindig legyenek olajozva/zsírozva. 

A festésen keletkezett hibákat azonnal javítani kell, mert a nem megfelelő vízzáró rétegnek köszönhetően a fából készült változatok nedvszívó képességük hatására vizet vonnak ki a levegőből és megkezdődik a deformálódás.

Fontos továbbá a kártevők elleni védelem, ezért időközönként ellenőrizzük, hogy nem találhatóak-e felületi egyenetlenségek (hosszúkás csatornaszerű mélyedések, apró lyukak) mert ez biztos jele a kártevők tevékenységének.

Valamint kiemelten figyeljünk a pontos illeszkedésre a záródáskor. Ha nem tökéletes az illeszkedés, akkor szigetelési problémák jelentkeznek, ezért érdemes ellenőrizni és állítani a zsanérpántokon. Lakásfelújítás tippek

 

Álmennyezet kreatív megoldásokhoz

lakásfelújítás budapest, Lakásfelújítás tippek

Napjainkban egyre inkább kedveltek a kreatív megoldások a lakáson belül. Az otthon igényes kialakítása nem csak építkezés alkalmával történhet meg, hanem természetesen lakásfelújítás során is. Álmennyezet választásával számos lehetőség nyílik meg előttünk, s a belsőépítészeti megoldás egyediséget képes kölcsönözni a tereknek. Érdemes elgondolkodnia a benne rejlő lehetőségeken! Lakásfelújítás tippek

 

 Álmennyezet szakemberekkel

A belsőépítészeti megoldások közül egyre többen választják az álmennyezet kialakítását. A lakásfelújítás e mozzanata gyorsan képes látványos átalakulást hozni akár az előszobában, akár a nappaliban, arról nem is beszélve, hogy a belmagasság csökkentésével a fűtési költségek is alacsonyabbak lesznek majd. Lakásfelújítás tippek Bízza a munkát profikra, hiszen e típusú kialakítás szakértelmet igényel!

 

 Hangulatos világítás álmennyezetbe süllyesztéssel

Ízléses és egyedi megoldást keres otthonába? Fontosnak tartja, hogy egyéni elképzeléseit is érvényre juttathassa a belső terek kialakításakor? Lakásfelújítás alkalmával érdemes elgondolkodni az álmennyezet nyújtotta lehetőségeken, melyek közül talán a beépíthető, hangulatos világítás a leginkább népszerű. Kölcsönözzön eleganciát otthonának az említett módszerrel Lakásfelújítás tippek

Lakásfelújítás tippek
Cimke: