Lakásfelújítás festés Szobafestés elérhető áron

lakásfelújítás festésLakásfelújítás festés A gyors és minőségi munkavégzés napjainkban felbecsülhetetlen értékű.

Ugyanakkor az is fontos, hogy mindezért ne kelljen csillagászati összegeket kifizetni lakásfelújítás alkalmával.

A leggyakoribb munkálat a lakásfelújítás során a festés-mázolás, hiszen a falak színének, burkolásának megváltoztatásával gyorsan érhetünk el látványos változást az egyes helyiségekben, hogy a higiéniáról már ne is beszéljünk.

 

Festőhenger kiválasztása

Ha saját kezűleg végezzük a lakás kifestését, a festőhengerek közül ne ránézésre válasszunk.

Nagy különbségek vannak köztük nemcsak méretük, de szálhosszúságuk tekintetében is, különböző felületek festéséhez más és más festőhengerek alkalmasak. Gipszkartonon tömött felületű, egyenetlen falon pedig lazább szövésű hengerrel fogunk szép eredmény elérni.

Alapozó használata

A falak penészedését csak akkor tudjuk hosszútávon megállítani vagy megelőzni, ha a burkolás, lakásfelújítás festés előtt megfelelő technikát és anyagokat alkalmazunk.

A festék felhordása előtt olyan alapozót használjunk, ami átereszti a párát, így engedi lélegezni, kiszáradni a falat és nem zárja be a nedvességet. Még jobb, ha az alapozó gomba elleni adalékot is tartalmaz.

Ha a helyiségek kifestését szakemberre bízzuk, tudnunk kell, hogy a munkadíj nemcsak magát a festés műveletét tartalmazza. Az előkészületi munkálatokat is magában foglalja, kezdve a korábbi burkolat, tapéta eltávolításától, a felület előkészítésétől – esetleges bontás, javítások, glettelés, alapozás – egészen a szegélylécek rögzítéséig.

 

Szobafestés változatos alapanyagokkal

lakásfelújítás festés, budapestSzobafestés alkalmával számos alapanyag mellett letehetjük voksunkat, s mind beltéri, mind kültéri lakásfelújítás alkalmával más és más hatást érhetünk el segítségével.

A diszperziós alapanyag mellett más, latex, de akár akrilgyanta, üvegszálas akrilfestés, vagy például szilikátos verzió is rendelkezésre áll.Tegye le voksát a helyiség sajátosságainak, és egyéni igényeinek megfelelő típus mellett!

Diszperziós falfesték, a remek választás

Szobafestéskor általában felmerül a kérdés, hogy milyen alapanyag mellett döntsünk. Ha nem szereti a tapétát, vagy egyszerűen csak szívesebben részesíti előnyben a festést, akkor javasolt a diszperziós falfesték.

Nagy előnye egyéb fajtákkal szemben, hogy kevesebb is elég belőle, és vékony rétegben felkenve is tökéletes fedést biztosít. Lakásfelújítás során sokszor érdemes az egyszerű megoldásokat választani.

Válasszon minőségi eszközöket!

A szobafestés végeredménye nem lesz tökéletes, ha olyan szerszámokkal dolgozik, amelyek minősége nem kifogástalan.

A glettsimító lap, a keverőedények, a csiszolópapír, a lehúzórács mellett lakásfelújítás festés alkalmával kiemelt hangsúlyt érdemes helyezni a festőhenger és az ecsetek megválasztására. Az igényes munkához elengedhetetlen ezek színvonala.

 Szánjon időt az alapokra, hogy a felület valóban sima és hibamentes legyen végül! A glettelésről soha ne feledkezzen meg, végezzen alapos munkát! Lakásfelújítás festés

 

3 + 1 Tipp

lakásfelújítás festés, budapest

  1. Amikor belépünk egy lakásba, először a színeket vesszük észre. A falak, a bútorok, a padlóburkolatok színeit mind-mind tudatosan kell összeválogatni a lakásfelújítás előtt ahhoz, hogy harmonikus és szép otthont teremthessünk. Ehhez először arról kell határoznunk, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, milyen stílusban tervezzük meg lakásunkat.

 

  1. Ha a tapétázás vagy a lakásfelújítás festés során mintákat is szeretnénk használni, tudnunk kell, hogy milyen hatást fogunk elérni velük. A csíkok magasabbnak láttatják a teret, ezért az eleve nagy belmagasságú helyiségekben inkább ne használjuk őket. A nagy minták optikailag csökkentik a helyiség méretét, kis szobákba ezért kisebb motívumokat válasszunk.

 

  1. A papírtapéták átfestéséhez tartós és kopásálló diszperziós festéket használhatunk, amit erősen mintás tapétára több rétegben érdemes felvinni. Ha a régi tapétán nagyobb sérülés van, azt gletteléssel tüntessük el, mert át fog tűnni a festésen. Várjuk ki a száradási időt és csak ezután fogjunk hozzá a lakásfelújítás festéshez. A tapétát ne csiszoljuk, a papír felület erre nem alkalmas.

 

  1. Az épület esztétikumában és állagának megóvásában is meghatározó, hogy hogyan alakítjuk ki a homlokzatot. Évtizedekre szóló döntésről van szó, ezért a szigetelési, vakolási és festési módszereknek és technológiáknak érdemes alaposan utánajárni. Tájékozódjunk arról is, hogy az általunk kiválasztott festék mennyiben befolyásolja a homlokzati szigetelést. Lakásfelújítás festés