Lakásfelújítás olcsón is lehetséges!

Lakásfelújítás olcsón. Számos lakásban szükség lenne felújításra, hiszen a használattal mind a burkolóanyagok, mind az épületgépészeti megoldások kopnak, használódnak. Legtöbbször az anyagiak hiánya áll a lakásfelújítás halogatásának hátterében, pedig okosan megválasztva az alapanyagokat, valamint a munkát végző brigádot, akár olcsóbban is kihozhatóak a munkálatok mint azt elsőre gondolná!

A mennyezet és a falak festése 

lakásfelújítás olcsón, falak festéseA lakásfelújításnak a leglátványosabb része, amikor az egyes helyiségek új színekben pompáznak.

Lakásfelújítás olcsón is lehetséges, a jól megválasztott burkolatok, tapéták és festékek képesek teljesen megváltoztatni a szoba hangulatát és stílusát. A festés azonban jóval többet jelent puszta átszínezésnél. A falak állapotát megóvhatjuk, a páralecsapódást megakadályozhatjuk, ezzel elkerülve a későbbi penészedést. A festést a falak és a mennyezet esetében csak úgy érdemes elkezdeni, ha a felületek hibátlanok. Előkészítésként tömítsük be a réseket, szüntessük meg a repedéseket, valamint gondoskodjunk arról, hogy a felület mindenhol egyenletes legyen. Hogy milyen típusú festéket választunk, azt az ízlésünk mellett az is befolyásolja, hogy hova szeretnénk használni.

Ha a falak állapota és minősége úgy kívánja, szüksége lehet arra, hogy több festéket kombináljunk egymással. A legáltalánosabb az emulziós festékek használata, mivel ezek olcsón beszerezhetők. Ezeket egyaránt használhatók a falakra és a mennyezetekre, létezik matt és selyemfényű változatuk is. A cementfestéket elsősorban külső falaknál vagy garázsok, pincék festéséhez alkalmazhatjuk. 

 

Mivel burkoljuk a falat?

falak burkolása, lakásfelújítás olcsónA lambéria évtizedek óta az egyik legelterjedtebb falburkolat, ám ma már kaphatók szintetikus anyagból készült, a természetes fát utánzó lap- és dekor burkolatok is.

A fenyőfa lambériák csiszoltak, de felületük kezeletlen. Festés vagy pácolás előtt érdemes még egyszer átcsiszolni őket, valamint kezelni gombásodás és rovar elleni szerekkel. A léceknek mindkét oldalát célszerű átkenni alapozóval, hogy csökkentsük a deformálódás veszélyét. A lambériát csak a kezelés, festés után rögzítsük, hogy a térfogatváltozás később ne okozzon gondot. A PVC-ből készült lambériákat vizes helyiségekben használhatjuk.

A dekor falburkolatok csaphornyos, fóliával borított lapok. Felületük lakkozott, színek tekintetében széles a választék belőlük, többségüket olcsón meg lehet vásárolni. Mintázatukban a természetes fa erezetét utánozzák, akár nagyobb felületek burkolásához is ideálisak, mivel homogén hatást kölcsönöznek. A fóliázott felületük érzékenyen reagál a dörzsölésre, ezért csak finoman tisztíthatók.

A laminált bevonatú farostlemezeket és perforált lemezeket ragasztóval rögzítjük, ezeket általában kisebb falfelületek burkolásához használják.

 

Parketta felújítása

parketta felújítása, lakásfelújítás olcsónA fapadlók, amennyire ragyogóak új korukban, annál többet veszítenek szépségükből az évek múlásával. Ilyenkor sok tulajdonos lecseréli őket és olcsóbb megoldásként a laminált padlót választja. Pedig az öreg parketták is megmenthetők és újszerűvé varázsolhatók, akár házilag is.

A felújítás a parketta felcsiszolásával kezdődik. Ezzel eltávolítjuk a felszíni karcolásokat, a foltokat és egyenletessé tesszük a felületet. A csiszolás során keletkezett port gyűjtsük össze, mivel ez adja a felújítás egyik fő alkotóelemét. A csiszolatport a barkács áruházakban megvásárolható speciális kötőanyaghoz keverjük hozzá és a kapott masszával tömítjük el a parketták közti hézagokat. Ennek a módszernek nagy előnye, hogy mivel a parketta csiszolat porából készült tömítőanyagot használunk fel, a tömítés színe tökéletesen egyezni fog a parkettáéval.

A hézagok kitöltése után kerül sor a parketta lakkozására. Ehhez a legjobb oldószermentes parkettalakkot választani, ami kipárolgásával sem káros az egészségre. Napjainkban már a parketta felújításhoz megtaláljuk azokat a termékeket, melyekkel környezet- és egészségkímélő módon végezhetjük a munkát. Lakásfelújítás olcsón

 

Gipszkarton: egyszerű és olcsó

Olyan megoldást keres lakásfelújítás során, mely a belsőépítészeti megoldások alkalmával olcsónak, mégis kitűnőnek bizonyul? Minden bizonnyal hallott már a gipszkartonozásról, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakásukat korszerűsítők, felújítók körében. lakásfelújítás olcsón. Álmennyezetek, válaszfalak, vagy éppen burkolási célú megoldások esetében remek választásnak bizonyul a módszer.

Toalett javítás olcsón

A toalett kifogástalan működése kétségtelen, hogy kényelmi szempontok miatt nagyon fontos. Ha már megtapasztalta a tartályból áradó bűz kellemetlenségét, vagy a beszerelés után előforduló szivárgást, jól tudja, hogy a profi munkavégzés elengedhetetlen. Vízszerelés során bízza a bidé beszerelését, a WC javítását hozzáértőkre, akik munkája nem hagy kívánnivalót maga után!

Tartós meleg olcsón

Ha nem megfelelő fűtési rendszert választ otthonába, előfordulhat, hogy akár komoly havi kiadások mellett sem érzi melegnek a lakást. Az infrafűtés egyik nagy előnye, hogy jellegénél fogva a falakat, és a tárgyakat melegíti át a sugárzó hő, így a meleg tartósabb, és jobban érezhető. A korszerű és mutatós kivitelezéssel készült panelek minden helyiségben jól mutatnak.